OCENA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ PROCESU SUSZENIA PODCZERWIENI NASION RZEPAKU I SOJI PRZY UŻYCIU WIRNIKA WIBRACYJNEGO

Igor Palamarchuk


National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine (Ukraina)

Vladyslav Palamarchuk


Vinnytsia Institute of Trade and Economics of State University of Trade and Economics (Ukraina)

Marija Zheplinska

jeplinska@ukr.net
National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine (Ukraina)
https://orcid.org/0000-0002-7286-3003

Abstrakt

Opracowana suszarka cieplna z metodą fali wibracyjnej generującej oscylacje pozwala uświadomić sobie pozytywne cechy kształtu przepływu organizacji przetwarzającej, poziom wpływu dużych obciążeń termicznych na wierzchnią warstwę produktów, wysoką szybkość usuwania wilgoci w głąb produktu w warunkach zapewniających jego stan upłynniony. W takich warunkach realizowane jest energooszczędne i równomierne przetwarzanie masy wsadu technologicznego. Rozluźnienie masy wyrobów pod wpływem oznak zmiennych obciążeń w celu zmniejszenia tarcia wewnętrznego i lepkości w środowisku technologicznym, co pozwala maksymalizować współczynniki przenikania ciepła. Realizacja procesu mieszania sypkich cząstek produktów podczas ich transportu w obszarze roboczym za pomocą wibratora falowego zapewnia ciągłą odnowę warstwy wierzchniej, równomierną obróbkę cieplną warstwa po warstwie, co eliminuje jej przegrzanie i wystarczająco efektywne nasycenie energią pod wpływem działanie wysokoenergetycznego promieniowania podczerwonego. Metoda wibracyjno-falowa tworzenia warstwy fluidalnej pozwala w pewien sposób złagodzić oddziaływanie kontaktowe z promieniami podczerwonymi. W opracowanej suszarce termoradiacyjnej wibracyjnej wibracje nie tylko zmniejszają siły tarcia wewnętrznego podczas transportu, ale także tworzą falę dynamiczną, która zapewnia wymuszony ruch materiału wzdłuż elastycznego korpusu nośnego w warunkach ciągłej wymiany warstw produktu podczas ich mieszania. Na podstawie wyników badań stwierdzono, że najskuteczniejsze były prędkości przesuwania produktu w zakresie od 0,15 do 0,3 cm/s, racjonalne wartości mocy promieniowania podczerwonego wynosiły 400–500 W, a właściwa celowe było obciążenie przenośnika taśmowego do 3,5 kg/m2.


Słowa kluczowe:

potencjał energetyczny promieniowania podczerwonego, suszarka termoradiacyjna, siła napędowa, nasycenie energetyczne masy produktu, sterownik fali wibracyjnej, fala biegnąca

Afzal T.M., Abe T., Hikida Y.: Energy and quality aspects during combined FIR convection drying of barley. Food Eng. 42, 1999, 177–182.
  Google Scholar

Bahlul N. et al.: Coupling of Microwave Radiations to Convective Drying for Improving Fruit Quality. 21st International Drying Symposium, 2018, 699.
  Google Scholar

Bandura V., Zozuliak I., Palamarchuk V.: Description of heat exchange in the similarity theory of vibrating drying process of sunflower. Ukrainian Journal of Food Science 2(2), 2014, 305–311.
  Google Scholar

Bandura V., Palamarchuk V.: Development of constructive and technological measures to increase the efficiency of infrared drying of energy-rich vegetable raw materials. IV International Scientific and Practical Conference "Land of Ukraine – the potential of economic and environmental security of the state", Vinnytsia, 2014, 24–27.
  Google Scholar

Bandura V., Tsurkan O., Palamarchuk V.: Experimental study of the technological parameters of the process of infrared drying of the technological parameters of the process of infrared drying of the moving layer of the raw material of oilseed crops. MOTROL. Commission of Motorization and Energetics in Agriculture 17(4), 2015, 211–214.
  Google Scholar

Bezbakh, I., Bakhmutyan, N.: Research on the process of drying fruits and berries in a suspended layer. Scientific works of ONAKHT, Odesa 28(2), 2006, 112–116.
  Google Scholar

Burdo O. H.: Energy monitoring of food production. Polygraph, Odessa 2008.
  Google Scholar

Derevenko V.: The main technological regularities of heat treatment of oily material for oil extraction. The Russian School of Problems of Science and Technology dedicated to the 80th anniversary of the birth of Academician V. P. Makeeva, Miass, 2004, 144–146.
  Google Scholar

Didur V., Tkachenkom O.: Justification of the modes of drying sunflower seeds of higher reproductions in a fluidized bed. Pr. TDATA 25, 2005.
  Google Scholar

Drukovany M. et al.: Improvement of thermal technology in the production of oil and biodiesel fuel: monograph. Vinnytsia 2014.
  Google Scholar

Jayas D. S., Ghosh P. K.: Preserving quality during grain drying and techniques for measuring grain quality. Department of Biosystems Engineering, E2-376 Engineering and Information Technology Complex, University of Manitoba 2006, 969–980.
  Google Scholar

Kotov B. I., Kyfyak V. V.: Identification of dynamic modes of heating and drying of grain products by IR radiation. Scientific Bulletin of the National University of Bioresources and Nature Management of Ukraine. Series: Technology and energy of agricultural industry 194(2), 2014, 165–170.
  Google Scholar

Palamarchuk I. et al.: Physical-mathematical modeling of the process of infrared drying of rape with vibration transport of products. Mechatronic Systems 1, 2021, 243–253 [https://doi.org/10.1201/9781003224136-21].
  Google Scholar

Palamarchuk I. et al.: An analysis of power and energy parameters of the conveyor infrared dryer of oil-containing raw materials. Informatyka, Automatyka, Pomiary w Gospodarce i Ochronie Srodowiska – IAPGOS 13(2), 2023, 10–14 [https://doi.org/10.35784/iapgos.3487].
  Google Scholar

Palamarchuk I., Bandura V., Palamarchuk V.: Justification of the structural and technological scheme of the conveyor vibrating dryer. Vibrations in engineering and technologies 2(66), 2012, 116–125.
  Google Scholar

Palamarchuk, I., Bandura, V., Palamarchuk, V.: Analysis of the dynamics of a vibrating conveyor technological system with kinematic combined vibration excitation. MOTROL. Commission of Motorization and Energetics in Agriculture 4(15), 2013, 314–323.
  Google Scholar

Palamarchuk I., Bandura V., Palamarchuk V.: Vibrating conveyor dryer with infrared emitters: patent of Ukraine No. 87767; statement 28.02.2013; published 25.02.2014, Bull. No. 4, 4.
  Google Scholar

Palamarchuk I., Bandura V., Palamarchuk V.: Selection of the type of mechanical drive for a conveyor vibrating dryer with flexible working and transporting bodies. Materials of the IV international scientific and practical conference "Innovative energy technologies", Odesa, 2016, 27–30.
  Google Scholar

Palamarchuk I., Tsurkan O., Palamarchuk V.: Justification of the structural and technological scheme of the infrared vibrating conveyor dryer for post-harvest processing of loose agricultural products. Collection of scientific works of the Vinnytsia National Agrarian University. Series: Technical sciences 1(89), 2015, 117–123.
  Google Scholar

Snezhkin Yu. F.: Ways of intensification of drying processes. Industrial heat engineering 31(7), 2009, 89–90.
  Google Scholar

Sorochinsky V. F.: Efficiency of grain drying on grain dryers of various types. Bread products 3(4), 2009, 42–43.
  Google Scholar

Sorochinsky V. F.: Estimation of the homogeneity of the fluidized bed of grain by changes in the local heat flux density on the vertical surface of the heat exchange. SETT-2002, 2, 72–75.
  Google Scholar

Vasyliv V. et al.: Method of Electrohydraulic Activation of Water-Lime Suspension in Sugar Production. Tonkonogyi V. et al. (eds): Advanced Manufacturing Processes III. InterPartner 2021. 2022.
  Google Scholar

Wei Q. et al.: Effects of Different Combined Drying Methods on Drying Uniformity and Quality of Dried Taro Slices. Drying Technology 37(3), 2019, 322–330 [https://doi.org/10.1080/07373937.2018.1445639].
  Google Scholar

Zheplinska M., Mushtruk M., Salavor O.: Cavitational Impact on Electrical Conductivity in the Beet Processing Industry. Tonkonogyi V. et al. (eds) Advanced Manufacturing Processes II. InterPartner 2020. 2021.
  Google Scholar

Zheplinska M. et al.: Exploration of drying process of beets. Journal of Hygienic Engineering and Design 42, 2023, 315–320.
  Google Scholar


Opublikowane
2024-06-30

Cited By / Share

Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., & Zheplinska, M. (2024). OCENA CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNEJ PROCESU SUSZENIA PODCZERWIENI NASION RZEPAKU I SOJI PRZY UŻYCIU WIRNIKA WIBRACYJNEGO. Informatyka, Automatyka, Pomiary W Gospodarce I Ochronie Środowiska, 14(2), 42–46. https://doi.org/10.35784/iapgos.5846

Autorzy

Igor Palamarchuk 

National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine Ukraina

Autorzy

Vladyslav Palamarchuk 

Vinnytsia Institute of Trade and Economics of State University of Trade and Economics Ukraina

Autorzy

Marija Zheplinska 
jeplinska@ukr.net
National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine Ukraina
https://orcid.org/0000-0002-7286-3003

Statystyki

Abstract views: 10
PDF downloads: 10


Licencja

Creative Commons License

Utwór dostępny jest na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0 Międzynarodowe.